Ga verder naar de inhoud

Samen voor een maatschappij zonder beperkingen.

Met De Warmste Entree vind je tips om jouw handelszaak toegankelijker te maken voor iedereen.

Webinars

Herbekijk onze webinars, met eenvoudige en snelle tips voor een klantvriendelijk onthaal van mensen met een beperking.

Meer weten

Digitale gids

Ontdek tips op maat van jouw zaak in onze digitale gids: van leesbare menukaarten voor blinden, tot toegankelijke toiletten voor mensen in een rolstoel.

Meer weten

Case studies

Laat je inspireren door case studies van handelaars die met kleine of grote inspanningen voor een warme entree zorgen voor iedereen.

Lees meer

Over De Warmste Entree

Meer én tevreden klanten, dat wil toch elke handelaar? Als je de toegankelijkheid van je zaak, onthaal, aanbod, diensten en communicatie verhoogt, maak je het meteen voor heel wat mensen makkelijker om jouw zaak te bezoeken. Of je nu een winkel, een restaurant of een webshop hebt.

Je werkt dus niet alleen mee aan een inclusieve samenleving, maar plukt er ook de vruchten van. Want een tevreden klant brengt nieuwe klanten mee... een win-win dus!

Maar hoe doe je dat nu, je zaak toegankelijk maken voor jong en oud, met of zonder beperking? Samen met Inter en CAWaB, de Vlaamse en Waals-Brusselse expertisecentra rond toegankelijkheid, riep Comeos De Warmste Entree in het leven. Dit platform helpt je op weg aan de hand van tips, wetgeving, vormingen en tools specifiek voor de retail- en dienstensector.

Toolkit

Wil je communiceren over toegankelijkheid richting je medewerkers? We helpen je op weg met materiaal van De Warmste Entree.

Nieuws van De warmste entree

Iedereen mee met de European Disability Card

Nieuwsbericht van 17 maart 2023

Mensen met een beperking vlotter bijstaan in je handelszaak, dat is wat de European Disability Card (EDC) doet. Vandaag gebruiken in België al meer dan 150 000 personen met een beperking deze wettelijke kaart en engageren al meer dan 225 partners zich om hen een geschikte service te bieden. Het vertonen van de kaart telt ook als toiletpas.

Verder lezen
Case study

ZEB for Everyone

In 2021 lanceerde ZEB: ‘ZEB For Everyone’.

Met dit actieplan wil de kledingketen zijn 75 winkels aanpassen aan de noden van mensen met een beperking. En dat is nodig, want shoppen blijft voor hen nog al te vaak een uitdaging. Zo bleek uit een kwalitatief onderzoek van ZEB in samenwerking met Inter en Hart voor Handicap. In totaal investeert ZEB 200 000 euro in de uitrol van het actieplan.