Ga verder naar de inhoud

Niveauverschillen

Een drempelloos gebouw is het streefdoel. Het overbruggen van grote en kleine drempels is conceptueel voorzien door combinaties om niveauverschillen te overbruggen. Deze combinaties zijn passend en evenwaardig geïntegreerd.

Principes

  • Kleine drempels (tot maximaal 2 cm) zijn alleen buiten of bij de overgang tussen binnen en buiten toegelaten. Ze worden afgeschuind (30°).
  • Niveauverschillen tot 18 cm worden overbrugd door een helling.
  • Niveauverschillen groter dan 18 cm, worden overbrugd met een combinatie van een helling of trap en een lift. Omwille van het onderhoud, worden liften afgeraden voor buitentoepassingen.
  • Niveauverschillen groter dan 100 cm, worden overbrugd door een liftsysteem in combinatie met een trap. Beiden zijn evenwaardig en worden in elkaars nabijheid aangeboden.
  • Het liftsysteem is
    • een kokerlift
    • een verticale plateaulift. Om meer dan 1 verdieping te overbruggen mogen de knoppen niet in dodemansuitvoering (blijven drukken op de knop, zoniet stopt de lift) zijn.
  • Een automatische helling is niet bruikbaar voor rolstoelen. Die is bedoeld voor het transport van winkelkarren die zich vastgrijpen in de helling.

Tips gerelateerd aan dit onderwerp

Nuttig? Voeg alle tips op deze pagina toe aan je persoonlijke lijst van tips en download ze

Liften

Niveauverschillen Voor Kledingwinkel , Horecazaak , Voeding , Non-food

Vanaf een hoogteoverbrugging van meer dan 100 cm, is de toepassing van een lift noodzakelijk. Je kan een kokerlift of verticale plateaulift voorzien. Liften zijn door hun afmeting en uitrusting bruikbaar voor iedereen.

Verder lezen

Hellend vlak

Niveauverschillen Voor Kledingwinkel , Horecazaak , Voeding , Non-food
Hellende vlakken zijn veilig en comfortabel beloopbaar. Ze zijn zo uitgerust om die, die minder vlot stappen of loopmoeilijkheden hebben,…
Verder lezen

Trap

Niveauverschillen Voor Kledingwinkel , Horecazaak , Voeding , Non-food
Trappen en treden zijn veilig en comfortabel beloopbaar. Ze zijn zo uitgerust om bezoekers die minder vlot stappen of loopmoeilijkheden…
Verder lezen