Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over onze tools en vormingen om de toegankelijkheid van je winkel of horecazaak te verbeteren.

Zet je je in voor toegankelijkheid? Geef er zichtbaarheid aan!

Nieuwsbericht van 19 juni 2023

We willen onze sector positioneren als een toegankelijke sector voor iedereen, ook voor de 1,4 miljoen Belgen met een beperking. Hiervoor zijn we op zoek naar concrete proofpoints: cases, trajecten & projecten die de toegankelijkheid in de sector bevorderen. Deze willen we zichtbaarheid geven op onze kanalen, events en wie weet ook in pers.

Verder lezen

Blindengeleidehonden zijn de ogen van slechtzienden

Nieuwsbericht van 26 april 2023

Een blindengeleidehond is van cruciaal belang voor een persoon die blind of slechtziend is omdat die ervoor zorgt dat zijn baasje actief en zelfstandig kan deelnemen aan de samenleving. Beschouw deze honden dus niet zomaar als een huisdier want ze maken integraal deel uit van de persoon met beperking en wijken nooit van hun zijde.

Verder lezen

Iedereen mee met de European Disability Card

Nieuwsbericht van 17 maart 2023

Mensen met een beperking vlotter bijstaan in je handelszaak, dat is wat de European Disability Card (EDC) doet. Vandaag gebruiken in België al meer dan 150 000 personen met een beperking deze wettelijke kaart en engageren al meer dan 225 partners zich om hen een geschikte service te bieden. Het vertonen van de kaart telt ook als toiletpas.

Verder lezen

Winkelen in alle stilte, weg van alle prikkels

Nieuwsbericht van 21 december 2022
Boodschappen doen is voor de meesten onder ons een gewone taak in ons dagelijkse leven. Toch is dat voor een groep mensen niet zo. Mensen…
Verder lezen

Persbericht - Koningin Mathilde ontdekt De Warmste Entree

Nieuwsbericht van 8 december 2022
Hare Majesteit de Koningin heeft in december tijdens een bezoek aan kledingwinkel ZEB kennisgemaakt met De Warmste Entree.
Verder lezen

Het Warmste Verhaal van Kristel: Breng iedereen samen, zo creëer je begrip

Nieuwsbericht van 12 oktober 2022
“Als een winkel toegankelijk is voor mij, is die ook toegankelijk voor ouderen die moeilijk ter been zijn, jonge mama’s met een buggy en…
Verder lezen