Nieuws
Lees hier het laatste nieuws over onze tools en vormingen om de toegankelijkheid van je winkel of horecazaak te verbeteren.
Zet toegankelijkheid op de kaart en haal 300.000 nieuwe klanten binnen
Baat jij een restaurant of café uit? En is iedereen bij jou welkom? Ook ouderen, mensen met een beperking of ouders met een kinderwagen? Laat het weten op iedereenoveral.be. Zo weet elke bezoeker wat te verwachten. Is je zaak helemaal top? Dan maak je kans op een gouden medaille!
Aandacht voor toegankelijkheid op event Mercuriusprijs van Comeos
Op de uitreiking van de Comeos Mercuriusprijs 2023, een jaarlijks evenement dat innovatie in de handel viert, werd niet alleen innovatie maar ook toegankelijkheid gepromoot. Zo gingen Staatssecretaris van Consumentenbescherming Alexia Bertrand en boegbeeld van De Warmste Entree Kristel Gevaert aan het begin van de prijsuitreiking met elkaar in gesprek over het belang van toegankelijke winkels. Daarnaast konden de aanwezigen gedurende het hele event kennismaken met de aangepaste mode van Zalando dankzij uitgestalde etalagepoppen die aangepaste kledij droegen.
Zet je je in voor toegankelijkheid? Geef er zichtbaarheid aan!
We willen onze sector positioneren als een toegankelijke sector voor iedereen, ook voor de 1,4 miljoen Belgen met een beperking. Hiervoor zijn we op zoek naar concrete proofpoints: cases, trajecten & projecten die de toegankelijkheid in de sector bevorderen. Deze willen we zichtbaarheid geven op onze kanalen, events en wie weet ook in pers.
Blindengeleidehonden zijn de ogen van slechtzienden
Een blindengeleidehond is van cruciaal belang voor een persoon die blind of slechtziend is omdat die ervoor zorgt dat zijn baasje actief en zelfstandig kan deelnemen aan de samenleving. Beschouw deze honden dus niet zomaar als een huisdier want ze maken integraal deel uit van de persoon met beperking en wijken nooit van hun zijde.
Iedereen mee met de European Disability Card
Mensen met een beperking vlotter bijstaan in je handelszaak, dat is wat de European Disability Card (EDC) doet. Vandaag gebruiken in België al meer dan 150 000 personen met een beperking deze wettelijke kaart en engageren al meer dan 225 partners zich om hen een geschikte service te bieden. Het vertonen van de kaart telt ook als toiletpas.