Ga verder naar de inhoud

ThisAbles

ThisAbles is een campagne die startte in Israël met Eldar die de producten van Ikea niet kon gebruiken om willen van zijn beperking. McCann Tel Aviv, het bedrijf waarvoor Eldar werkt, bedacht kleine aanpassingen voor de meubels van IKEA zodat mensen met een beperking de meubels konden kopen.

In samenwerking met Access Israel en MILBAT ngo werd er onderzocht wat de noden waren van mensen met verschillende beperkingen zodat ook zij de producten van IKEA makkelijker konden gebruiken.

7 dagen lang werkten mensen met verschillende beperkingen, ingenieurs, IKEA-designers en het team van McCann samen in een IKEA winkel in Israël . Ze wilde de producten toegankelijk maken voor iedereen over heel de wereld. Uit dit onderzoek kwamen 13 toevoegingen voor verschillende producten van IKEA.

In maart 2019 werd de eerste toegankelijke ruimte in een IKEA winkel gebouwd zodat mensen konden ervaren hoe het echt zou zijn.

Op een website kon je alle toevoegingen vinden en downloaden om ze vervolgens te laten 3D-printen in de buurt. In Israël kan je ze ook gewoon bestellen.

Er werden al nieuwe producten toegevoegd aan de collectie van ThisAbles. Zo kan je op de website een aanvraag doen voor een nieuwe toevoeging die voor jou een meerwaarde is. In de uitbreiding van het gamma werd er ook gekeken naar de noden van kinderen en ouders.

ober geeft vrouw in rolstoel die aan een tafeltje zit een hand

Ben (of ken) je zelf een voorbeeldige zaak?

Stuur ons een bericht en laat het ons weten! Misschien zie jij binnenkort wel jouw zaak op deze website schitteren. Niet twijfelen!