Ga verder naar de inhoud
Vrouwenhanden houden vaas met bloemen vast
IKEA

IKEA is een Zweedse keten die zich richt op de woninginrichtingsmarkt die tot een lagere prijsklassesegment behoren. Er zijn meer dan 450 vestigingen in 54 landen. Ze zijn vooral bekend door hun enorme gebouwen in de kleuren van het bedrijf; blauw en geel. Alle vestigingen zijn franchises, behalve IKEA Delft, waar zich de hoofdzetel van de keten bevindt.

In België zijn er vestigingen in Antwerpen, Hasselt, Luik, Zaventem, Arlon, Anderlecht en Gent.

Hun winkels zijn opgedeeld in twee concepten; de grote winkels met grote zelfbedieningsmagazijnen aan de rand van grote steden, maar recent zijn er ook vestigingen binnen steden zoals Londen, Parijs en Stockholm.

Visie

IKEA wil een zo breed mogelijk assortiment functionele woonartikelen aanbieden met een goede en duurzame vormgeving, tegen lage prijzen zodat zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid hebben om deze artikelen te kopen.

Grijzen voetenbank
IKEA

OMTÄNKSAM

De OMTÄNKSAM collectie van IKEA wil producten verbeteren voor mensen met verschillende functionele behoeften en uiteindelijk voor iedereen.

Het assortiment zag het licht in 2017 met onder andere een stoel en een fauteuil waar je makkelijk kan in gaan zitten en weer uit kan opstaan, een kussen dat ondersteuning biedt en een vaas die versmalt in het midden zodat je ze makkelijker kan opnemen. Deze eerste producten van het assortiment werden ontwikkeld met behulp van ergonomen, fysiotherapeuten en onderzoekers

In oktober 2018 kwam hier een vervolg op met een driedaagse in New York. Een groep geselecteerde experten sloegen de handen in elkaar om samen met IKEA te brainstormen over oplossingen die het dagelijkse leven voor iedereen gemakkelijker zouden maken. Onder de experten waren ervaringsdeskundigen, vertegenwoordigers van UNYQ (een wereldleider op vlak van 3D-printen en fotometrie), Open Style Lab en Two Blind Brothers die geprezen zijn voor hun werk binnen inclusieve mode.

“We geloven echt dat betere producten leiden tot betere levens. Om onze visie van een beter dagelijks leven voor vele mensen te realiseren, moeten we oplossingen creëren voor de behoeften van mensen en deze beschikbaar maken voor vele mensen over de hele wereld. Door samen te werken en innovatief te zijn in het combineren van producten met technologie kunnen er oplossingen gevonden worden voor individuele functionele behoeften."

Catarina Löwenadler, adjunct-directeur bij IKEA Range & Supply
ober geeft vrouw in rolstoel die aan een tafeltje zit een hand

Ben (of ken) je zelf een voorbeeldige zaak?

Stuur ons een bericht en laat het ons weten! Misschien zie jij binnenkort wel jouw zaak op deze website schitteren. Niet twijfelen!