Ga verder naar de inhoud

Alle kinderen zijn volledig zichzelf in de kleding van Kiabi

Het Franse kledingmerk Kiabi biedt inclusieve en betaalbare kindermode, en heeft hierbij extra aandacht voor kinderen met een beperking. Dankzij enkele slimme aanpassingen voldoet het merk aan de noden van àlle kinderen.

Kiabi
Kledingwinkel

Wat maakt de kindercollectie inclusief?

Verschillende praktische aanpassingen in de kledij zorgen ervoor dat kinderen zichzelf gemakkelijk kunnen aan- en uitkleden. Dat maakt ook de ouders blij. En dat sluit perfect aan bij het motto van Kiabi: het leven van gezinnen vereenvoudigen.

Een T-shirt om in één keer aan te trekken

De aanpassingen aan de collectie-items zijn subtiel en stijlvol. Het zijn kleine ingrepen die een grote impact hebben op het gebruiksgemak. Een T-shirt of een trui met brede halslijn maakt het eenvoudiger ze over het hoofd te doen. Voor kinderen met een gevoelige huid kan kledij uit zachte stof of zonder naden irritaties voorkomen. Drukknopjes aan de schouders van een babyrompertje zijn handiger voor de ouders dan knopen. Een regenjas uit de collectie heeft dan weer een rits aan elke kant om deze vlot te kunnen aan of uit doen.

Comfortabele broek

Een broek met wijdere pijpen en met elastische tailleband trek je in één keer aan of uit. Er zijn ook broeken die achteraan langer zijn om het kinderen in een rolstoel comfortabeler te maken en hen extra bescherming te bieden. Een soepele jeans met klittenbandsluiting aan de zijkanten en met ritsjes aan de binnenkant is eenvoudiger om aan te trekken. Daarnaast zijn de meeste broeken in de collectie verstelbaar in de taille en hebben ze geen achterzakken om kinderen in een rolstoel niet te hinderen.

Een collectie door, voor en mét mensen met een beperking

Momenteel telt de collectie 18 kledingstukken. Om de praktische en inclusieve kleding te ontwerpen ontmoeten stylisten en ontwerpers op regelmatige basis families met kinderen die al dan niet een beperking hebben. Kiabi luistert naar hun specifieke behoeften en past de kleding aan op basis van de ontvangen feedback om deze zo inclusief mogelijk te maken. Het is dus een collectie ontworpen door, voor en met mensen met een beperking. De winkelketen is trouwens van plan om de collectie uit te breiden naar het einde van 2023.

Bovendien zou er ook een inclusieve collectie volgen ontworpen voor volwassenen met een beperking.

In alle rust op zoek naar de perfecte outfit

Kiabi zorgt er ook voor dat haar klanten de collectie in optimale omstandigheden kunnen uitkiezen. Aangezien zaterdag doorgaans de drukkere winkeldag is, zijn tijdens het eerste openingsuur de lichten gedimd, staat de muziek uit en zijn er hoofdtelefoons beschikbaar. Zo kunnen klanten gevoelig aan prikkels rustig winkelen. Voor de allerkleinsten voorziet de winkelketen aangepaste sensorische speeltjes.

Aan de ingang van de winkel informeert Kiabi haar bezoekers over de veranderde winkelomgeving en geeft aanvullende uitleg.

ober geeft vrouw in rolstoel die aan een tafeltje zit een hand

Ben (of ken) je zelf een voorbeeldige zaak?

Stuur ons een bericht en laat het ons weten! Misschien zie jij binnenkort wel jouw zaak op deze website schitteren. Niet twijfelen!